11 Temmuz 2013 Perşembe

Çilek Reçeli Denemece

Evde olduğum zamanlarda soluğu mutfakta almaya başladım. Yeni şeyler denemek, dışarıdan alınanlardan daha doğal şeyler yemek yeni hobim denebilir. 
Bu denemeler sırasında haydi bi cesaret reçel yapmaya giriştim. Daha önce reçel yapılırken mutfakta bile durmayan ben böyle bir işe girişince ön araştırma şart oldu, anne, kayınvalide, internet üçlüsü her zaman vazgeçilmezdir. =) 

Öncelikle çileklerimizi 35723792889 kere yıkayıp iyice temizliyoruz. Ardından yayvan bir tencereye koyup üzerien 1'e 1 oranında şeker ekliyoruz. 1 gün kadar böylece bekletiyoruz ki şeker erisin ve çilek iyice suyunu salsın. Sonra aşağıda gördüğünüz gibi bir hal alıyor çilekler.


 Sonra ocağa alıp kaynatmaya başlıyoruz. Bu noktada kayınvalidemin mucizevi tavsiyesini uyguluyoruz ve işimiz çok kolaylaşıyor. Tencerenin ağız kısmına tereyağ sürüyoruz. Bu sayede reçel taşmıyor ayrıca çok daha az köpük oluşuyor. İlk başta böyle bir şey olacağına inanmamıştım ama başında durup bekledim reçel yağın olduğu kısma kadar kabarıp orada kaldı. Pişerken üzerinde oluşan köpükleri de bir kaşık yardımıyla alıp atıyoruz. Ve ocaktan almamıza yakında yarım limon suyunu ekliyoruz. Limon suyu tam olarak neden ekleniyor anlayabilmiş değildim ama daha sonra yaptığım vişne konsantresi için tarif ararken renk salması ve suyun daha güzel renkli olması için eklendiği belirtilmiş. ( tarifi ve başka içecek tariflerini de bu sıcak günlerde paylaşmazsam olmaz tabii =) )

Asıl sorun ise reçelin kıvamını nasıl tutturacağımız... Bu noktada ise internet araştırmalarım mükemmel noktayı  bulmama yardımcı oldu. kıvamı anlayabilmek için yanımıza bir porselen tabak alıyoruz ve kaşığımıza aldığımız reçeli yukarıdan damlatıyoruz. Reçel eğer dağılırsa bir süre daha pişmeye ihtiyacı var, dağılmıyor ise tam kıvamında demektir. Unutmayın ki reçel soğuduğunda daha da koyu bir kıvama sahip olacaktır.  


Sonuç olarak da böyle 2 kavanoz reçelimiz olmuş oldu. İnsanlık için küçük ama benim için büyük bir adımla kırmızı meyve hastalığımın sonucu reçele de böylece ulaşmış oldum. Eşim de çok beğenince ertesi hafta bir bu kadar daha reçel yaptım. Bu kış için yeterli stoğa ulaştık bence =)

3 Temmuz 2013 Çarşamba

Bloglovin'



Bloglovin üzerinden takip için tık tık :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...