18 Ocak 2012 Çarşamba

haydi bakaılım evlenelim dedik, koşuşturmalara başladık

Evlenme kararı alındıktan sonra insan birden telaşa kapılıyor, ne nerde, nasıl olacak, nerede kaç lira gibi milyonlarca soru üşüşüyor insanın kafasına. Bakalım ben de bu yola çıktım artık =) İlk olarak kendime kara kaplı bir defter aldım, hangi adım için neler lazım, neler yapılacak, neler almak lazımmış listelerini hazırlıyorum. Bu şekilde hem takibi kolay oluyor hem de benden hemen sonra evlenecek olan tanıdığım olursa ona hediye etmeyi düşünüyorum bu defteri.

Bu yola çıkınca insanın aklına ilk gelenler yüzük ve isteme merasimleri oluyor. Ben zor beğenen biri olduğumdan sanırım Bursa'daki bütün kuyumcuları gezdik diyebilirim. Her dükkanda hemen hemen aynı ürünler var. Pırlantalar, ellmaslar karşınıza çıktığında karar vermek çok zor oluyor. =) 

Söz için, onlar yüzük alırken biz de söz tabağı/tepsisi hazırladık. Söz tabağı ayakkabıcılar çarşısının orada çeyizlik ürün satan dükkanlarda hazır olarak bulunuyor. Fiyatları da ortalama olarak 30-40 lira civarında. Ancak ben hazır olarak satılan tepsileri hem zevkime uygun bulmadığımdan hem de bana özensiz geldiği için tercih etmedim. Aldığım tabağın sonradan da kullanılabilir olması benim için önemliydi. Sevmediğim, hoşuma gitmeyen bir şeyi alıp sonradan atmak saçma olacağı için aramalara başladım. Süs olarak da kullanabileceğim bir tabak bulmak istedim. Tabak süslemesinin güzel durması için bir çok yerde içine mumluk gibi bir şeyler alınıp koyulmasını öneriyorlar. Hazır tepsiler de ise genellikle ortada kadeh duruyor.



Görüldüğü gibi ben kendinden kabartmalı bir tabak seçtim. ama yine de süsleme için dik durmasını sağlayıcı bir rulo kullanıldı. Süsleme ise bulabildiğim en sade süsleme idi. Piyasada genellikle simli, pullu örnekler var ya da renkli çiçeklerden oluşuyorlar.

Tabağın içine neler koyulduğuna dair de bir çok söylenti/seçenek var. Mendil, çorap, kravat söylenilen seçeneklerden. Ben içine yalnızca mendil koymayı tercih ettim. İsteyenler mendilin üzerine isimlerin baş harflerini işletebiliyor ya da metal (altın) harfleri iğneleyebiliyorlar. Ben sade olması açısından yalnızca nazar boncuğu koymayı tercih ettim. 

Söz ve nişan birbirine yakın tarihlerde olacağı için biz tabak haricinde bir hazırlık yapmadık. Ama tabii ki tek hazırlık bununla bitmiyor. En büyük problemlerden biri de ne giysem oluyor. Doğrusu benim aklımda romantik, dantelli  bir elbise vardı ama koleksiyonlarında olduğunu bildiğim tüm mağazalara bakmama rağmenindirim döneminde olmanın etkisi ile bulmadım. Bu gecede giyilecek kıyafetin en önemli detayı ise yakasının çok açık olmaması olmalı bence. Malum kahve servisi gelin kızımızdan soruluyor. =) 




Bu sene kadife ve dantel ön planda olduğundan bu tip elbiseler rahatlıkla bulunabilir ve giyilebilir diye düşünüyorum. Tabii elbise yerine farklı kombinler de oluşturulabilir. Gelelim benim tercihime, dediğim gibi aklımdaki gibi bir elbise bulamadım. Pes etmek üzereyken Mangoya girdim. O kalabalığın içinde 2 parçaya bayıldım. Bunlardan biri siyah kadife kolsuz elbise iken, diğer kol detayına aşık olduğum mini siyah elbise oldu. Oldum olası büyük karpuz kollu elbiseleri sevmişimdir. O gün yaşanan olaylardan dolayı hangi elbiseyi giyeceğim kendiliğinden belli oldu. (uzun süreli elektrik kesintisinden dolayı ev çok soğuk olduğundan uzun kollu elbise giymek durumundaydım)




3 yorum:

  1. meşakkatli, ama bir o kadar da keyifli bir süreç. sana kolaylıklar diliyorum:))
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Şu yesil elbiseyi nerden bulabilirimmm :(

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...