29 Eylül 2011 Perşembe

Sorumlu Blog HIV/AIDS Farkındalığı Projesi: Bize İyi Kalbin Gerek

Sosyal Medya HIV pozitife dikkat çekiyor. Her an karşımıza çıkabilecek, bir şekilde tabu haline getirdiğimiz virüs ve bununla yaşayan insanlar. Peki gerçekten HIV/AIDS nedir biliyor muyuz? Örneğin ben AIDS hastası bir kişinin sağlıklı bir çocuğa sahip olma ihtimali olduğunu bile düşünemezdim. Bu proje de yanlış bilinenleri düzeltmek ve HIV pozitiflilerin de bizden biri olduğunu anlatmaya  çalışıyor. Taksim metro çıkışında sergilenen fotograflara tepkisiz kalmayalım. Kimin ne zaman karşılaşacağı belli olmayan bu hastalığı tanıyalım. Moralin her hastalığın en büyük ilacı olduğunu unutmayıp, onlara elimizi uzatalım. Önyargımızın yanlış bilgileri korumasına izin vermeyip bu projeye göz atalım.


" “Bize İyi Kalbin Gerek” fotoğraf sergisi “SorumluBlog” Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında HIV/AIDS’e dikkat çekmek amacıyla oluşturuldu. Fotoğraf Sanatçısı Dilan Bozyel tarafından görüntülenen 20 Sosyal Medya yazarı projeye katkıda bulundu. Hepsi birbirinden farklı 20 karakter tek bir amaç için kamera karşısına geçti. Kimi bebek sahibi olacak bir HIV Pozitif taşıyıcısını temsil etti kimi de, HIV pozitifle yaşayanların da evlenebileceğini vurgulamak için üzerine gelinliğini geçirdi. Bu karelerin hepsi ayrımcılığa yer olmayan tek bir piknik örtüsünün üzerinde gerçekleşti. Pucca sevgilisini streç film olmadan öpemiyor, Moda Cadısı elinde çamaşır suyu, yüzünde maske Hıv Pozitif’le yaşayanları tedavi etmeye çalışıyor, Cindrella HIV Pozitif taşıyıcısı olduğu için toplum tarafından dışlanıyor… Projede yer alan herkesin vücüdu HIV/AIDS’in simgesi olan kırmızı kurdelelerle süslendi. Makyaj ve ve Body Paint projenin ana sponsoru olan M.a.c kozmetik tarafından gerçekleştirildi.
Moda dünyasının backstage otoritesi M.A.C Kozmetik M.A.C AIDS Fonu faaliyetleri çerçevesinde projenin ana sponsoru olurken HIV ve AIDS ile yaşayan kişilere destek vermek adına Türkiye’de faaliyet gösteren Pozitif Yaşam Derneği projeyi destekliyor."


Peki HIV/AIDS nedir?
HIV: Human Immunodeficiency Virüs (İnsan Bağışık Yetmezliği Virüsü)
Bulaşması sonucunda vücudun savunma gücü zayıflar ve birey bazı mikrop ve hastalıklara daha duyarlı hale gelir
AIDS: Acquired Immune Deficiency Syndrome (Kazanılmış Bağışıklık Yetmezliği Sendromu)
Tedavi edilmediği durumda HIV’in neden olduğu hastalıklar bütünüdür.
Sonuçta birden fazla hastalık veya kanserlerin ortaya çıkması ile AIDS tablosu oluşur.

AIDS'ın tedavisi olduğunu biliyor muydunuz? Hem de 1996'dan beri. Proje ve merak ettikleriniz hakkında daha fazla bilgi için:


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...