18 Eylül 2011 Pazar

Düğünler

Dün gittiğim düğünle birlikte bu senenin düğün sezonunu kapatmış bulunmaktayım. Uzun bir maraton oldu bu sene ay başına iki düğün düşerken oynamayı bilmeyen puantiyeli kelebek olayı çözmeye başladı =) Hala damat halayında ayakları karıştırıp bütün ekibi mahfetsem de eminim bir gün onu da başaracağım =)

Gerçi bu sezonu kapatmak biraz üzücü oldu. En son olarak üniversiteden arkadaşım, işsiz günlerin dedikodu ekürisi evlendi. Güzel gelinimizi İzmire yolladık. İnsan hem sevinip hem üzülüyor, yapılabilecek bir şey yok ki. Onlar hep mutlu olsunlar, bize de gezmeye bir yer daha çıksın =) 
Kına geceleri düğünün en güzel kısmı sanırım. İnsan büyüdükçe bakış açıları değişiyor, eskiden anlamsız gelen eylemler şimdi duygusallaşmaya başladı. Geline kına yakılırken insanın duygulanmaması elde değil. Ellere yakılan kınalarla karşılıklı oynamak, belki de arkadaşınla doyasıya eğlenmeyi istemek o gece. Hayatını biri ile birleştirmek için giderken, ister istemez bir çok şey değişiyor, insanın hayatında ve ertesi gün biliyorsun her şey farklı yansımaya başlıyacak pencerenden. Ağlıyorsun, gülüyorsun, dans ediyor, göbek atıyorsun. Bursalılar bilirler, kına biter tavuk almaya gidilir. Kız tarfı toplaşır özellikle gelin ve arkadaşları, erkek tarafının kapısında söyleye oynaya tavukla pilavı almaya çalışırlar. Belki de evlenmeden önce son taşkınlıktır, bir şeyi düşünmeden arkadaşlarınla eğlenerek. Etrafı umursamadan evin kapısında bir yandan söyler bir yandan oynarsın. Amaç cidden yorgunluğun üzerine güzel bir yemek yemek midir,bilemem ama, bekarlığa veda ederken arkadaşlarla paylaşılabilecek bir eğlencedir. Eve dönüp yemeğini yemeye başladığında kapının önünden gürültüyle dışarı baktığında damat ve arkadaşlarının olduğunu görür, bir tepsi baklavayı ikram ederken belki de tekrar ben bu adama aşığım diyebilir insan. 

Yazın gittiğim bütün düğünlerde ayrıntılara kadar gözlemlemeye çalıştım, artık yavaş yavaş listeler hazırlamak ve çalışmalara başlamak gerek =) Bir sene sonra evlenmek isteyen biri olarak biraz aceleci davranıyor olabilirim. Ama herşey teoride hazır olsa en azından uygulamak kolay olur. Her şeyde o kadar farklı çeşitler yöntemler var ki... Tabii bunların maddi boyutu da var, herşeyi hesaba katmak gerek. Evi döşemek bunun yanında min. bütçe ile olabildiğince kusursuz bir düğün hazırlamak kolay olmasa gerek. Özellikle insanın üzerinde bir de o kadar stres varken...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...