4 Haziran 2012 Pazartesi

insan olmak farklı birşey...

Bugün tekrar gördüm, öğrendim. Okumak belli yerlere gelmek, iyi paralar kazanmak, eğitimden eğitime koşmak belki birşeymiş ama adam olmak değilmiş. Yüksek lisansımı bitirmek üzere olduğum şu günlerde mail grubuna gelen mailleri gördükçe, ağzım açık kalıyor. 

Evet insanlar yazım tekniklerini iyice öğrenmiş olabilir ama bu onların yazılacak içerikleri öğrendiği anlamına gelmezmiş. Evet kişiler adı ülke sınırlarını aşmış okullar bitirebilirmiş ama bu onların insanca davranmayı öğrenmelerini garantilemiyorumuş. Evet insanlar uluslararası firmalarda, iyi pozisyonlarda çalışabilirlermiş ama bu onların, belirli özellikleri taşımasını, kişlerle nasıl iletişim kurması gerektiğini bilmesini gerektirmiyormuş.

Belki, bir yerden farklı bir noktaya gelmek, insanlara neye uğradığını şaşırtıyor, kaybetme korkusu ile ya da geçmişin acısını çıkarmak için başkalarını aşağılama yoluna gidiyorlar. Başkalarına saygısızca davranarak, aslına kendilerine duyulan saygıyı yok ediyorlar. Hatta inanılmaz komik durumlara düşüyorlar, farkında değiller. Ego bazen cidde çok çok büyük olabiliyor ve bu kadar büyüdüğünde vezir değil, rezil ediyor. 

Gelen maillerin hiç biri şahsıma yönelik değildi şükürler olsun. Ama onları okumak bile sinirlerimi bozmaya bir yandan da şükretmeme yetti. Neyse ki çarşamba günü sınavlarım bitiyor ve bu ortamdan uzaklaşabileceğim. Umarım bir daha da bu tarzda insanlarla karşılaşmam.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...