21 Haziran 2012 Perşembe

Mobilyalar gelmeye başladı...

Evi teslim aldığımızdan beri bir koşuşturmadır, gidiyor. Bir yandan bastıran sıcakla mücadele adına yazlığa geçiş süreci, bir yandan temziliği eşyasıile evi düzenleme eylemleri, zaman nasıl geçiyor anlamadım.

Geçen hafta gidip evimizi temizledik, inşaat sonrası firma genel bir temizlik yaptırmış olduğundan çok yorulmadık. Ama tabii ki temizlik sırasından aaa evin şurası şöyle olmuş, burasında şöyle hata var nasıl düzelecek diye de düşünmeye başladık. Geçen haftasonu ise hem sitenin tanışma toplantısına katıldık hem de koltuklarımızı bekledik, evimizde. Ne kadar garip insanın kendi evi olması, komşularla acaba anlaşılabilir mi, neyi kim nasıl yapmış diye bakınmaya başlıyormuş hemen insan. Sitenin geneli küçük çocuğu olan genç ailelerden oluşuyor. İşsizliğimin baharında olan benim için bu iyi bir haber oldu diyebilirim. En azından anlaşıp, görüşebilceğim insanalra olabilecektir, evde iyice yapayalnız kalmam diye sevindim. 

Toplantı sonrasında gergin bekleyiş başladı, koltuklar nasıl oldu acaba diye. Koltukları yaptırdığımız firmadan burada bahsetmiştim. Tam söyledikleri günde ve istediğimiz gibi teslim ettiklerini söyleyebilirim, daha kullanmaya başlamadık ama sanırım rahatlıkla tavsiye edebileceğim yerlerin başında geliyor.  Koltuklar gelip yerleştiğinde tekrar doğru kararı verdiğimizi anladık. İri koltujlar ile salonu çok boğacakmışız oysa ki bu koltuklar hem rahat hem de az yer kaplıyorlar. Aslında mobilyalarımız da aynı günde gelecekti. Farklı günlerde boş evde beklememek için hepsinin teslim tarihini aynı gün belirlemiştik. Ama mobilyacıdan arayıp eşyaları bize satarken asla sorun olmaz dedikleri cumartesi günü teslim edemeyeceklerini söylediler. Çok yoğun oldukları için ancak haftaiçi teslim edebiliyorlarmış. Oysa ki satış aşamasında özellikle belirtmiştik... Evet şu an bizim için orada bekleyebilecek olan ailelerimiz var ama olmayadabilirdi, bu durumda ne yapılacaktı merak ediyorum.

En azından çok gecikmeden bir sonraki salı yani 2 gün önce mobilyalarla beyaz eşyalar da geldi. Beyaz eşyeler tam söylendiği saatte servisi ile beraber kapımızdaydı. Aspiratör ile ilgili söylediğim problem de gayet kolay şekilde çözülebiliyormuş. Aldığımız ürüne karbon filtre takılacak ve kullanılabilir konuma gelecekmiş. 

Mobilyaları da beyaz eşyalarla aynı saatlerde bekliyorduk ama ancak akşam 7'de gelebildiler. Firmaların en azından gelecekleri zaman dilimini belirtebileceklerini düşünüyorum. En azından ona göre ayarlamalar yapabilir ev sahipleri de, örneğin biz ihtiyaç duymadığımız için evde şu an hiç bir aydınlatma sistemi yoktu, ampul bile. Bu şekilde olduğunda birimiz markete gidip birşeyler bulup onlar montaj yaparken biz de duy bağlamaya çalışıyorduk. Ama montaj yarıda kesildi, çünkü gönderilen ürünler hatalı idi. Gardolapın alt kısımları eski modele, üst kısımları ise yeni modele ait olduğundan montajının yapılması mümkün değilmiş. Fabrikadan yeni ürünlerin gönderilmesini beklemek zorundaymışız. 

Zaten yatak odasına sığma konusunda da problemlerimiz var. Ürünlerin ölçülerini alıp daha önceden kontrol etmiştik. Ancak bize yatak ölçülerini yatak başı derinliği vb. hesaba katılmadan verilmiş. Bu nedenle dolap kapağı açılamayacak şu anda. Komidinin birini değiştirdiğimizde sorun azalacaktır diye düşünüyorum.Neyse ki mobilyacıyı arayıp, durumu açıkladığımda sorun olmayacağını, ürünü değiştirerbileceklerini söylediler. Yalnızca ellerinde hazır bulunmadığı için bir süre daha beklememiz gerekiyormuş.

Herkes diyordu, cidden bu süreçte, ustalarla, insanlarla ulaşmak zormuş.İyi ki bazı şeyler garanti olsun deyip erkenden döşemeye başladık evi. Gerçi bir yığın eksiğimiz var ama olsun =) Bir yandan da artık, perde, halı ve avizelerimizi alacağız. 

Şimdilik bu kadar herşey, umarım bundan sonraki günler daha olumlu şeyler olur =)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...