5 Şubat 2012 Pazar

Nişan Hazırlıkları

Nişan hazırlıkları sınav dönemimle de çakıştığından beni epey zorladı doğrusu. Bir de çift olarak, hem zor beğenen, hem her şeyin tam istediğimiz gibi olmasını istediğimizden, normalden daha fazla zaman harcamak zorunda kalıyoruz. Biz bu huyumuzu bildiğimizden bohça hazırlama taraftarı değildik ancak anneler isteyince bir kaç parçadan oluşan sembolik bir şeyler hazırlamaya başladık. Yalnızca giysi, terlik, çamaşır aldık. Bohçaya bunların yanı sıra havlu, çorap vs de konulacakmış.

Bohça ve havluları annemin çok sevdiğim bir arkadaşı bana hediye olarak hazırladı. Daha sonra da masa örtüsü olarak kullanabileceğim çok cici bir bohçam oldu.

Aslında nişan hazırlıkları ile eş zamanlı yapmam gereken bir çok hazırlık daha var ama şu an bunları savsaklamyı seçiyorum.=) Nişan evde olduğunda çok fazla ayrıntı ile uğraşmak zorunda kalmayacağımı düşünmüştüm ama pek öyle olmuyormuş. Bohça hazırlandıktan sonra geri kalanını halledebilirim diye düşünerek önce alınacakları halletmeye çalıştık. Onlar kısmen hallolduktan sonra ayrıntılara başladım =)  Yüzük yastığı, pasta, diğer ikram edilecekler... Bazı şeyleri ne kadar planlasanız da kafanızda farklı şekilde oluyor sanırım. Yüzük yastığımı evde kendim yapmak istiyordum. Camdan mavi ve pembe iki kuşum vardı saten kumaş ile kapladığım yastığın üzerine onları koymayı planlıyordum. Ama annem çarşıda gördüğü yastığı çok beğenince ve yastığın işlemesi bohçanın işlemesine de benzeyince, tercih sebebi oldu. Doğrusu evde yapacağımda bir sorunla karşılaşmaktan da kortum.Yastığı aldığım dükkan da beni şaşırttı doğrusu, bir çok yerde gördüğümden çok daha değişik söz tabakları vardı. Neredeyse tüm dükkanlarda aynı şeyi gördüğümden daha önce de bahsetmiştim. Burada metal sandığın içine ya da farklı tabakların içerisine koyulmuş mendillerden oluşan söz tabakları da vardı. Tam olarak yerini ve adını hatırlayamıyorum ama bakırcılar çarşısının o taraflardaydı.





Pasta ise ayrı bir muamma oldu. Ben ilk girdiğim yerde hallederim ne farkedecek diye düşünürken karşılaştığım şekil ve fiyatlarla durum biraz karışmaya başladı. Yalnızca aileler arasında bir tören yapılacaksa fiyat çok etkilemeyebilir ancak ben her ne kadar sayıyı azaltmaya çalışsam da biz evin içinde 40 kişi olacağız. Şu an için tek bildiğim şeker hamuru kaplı bir pasta olmayacağı. Pastanedeki örnekler pek tatmin etmeyince internetten örnekler aradım.


 

Her ne kadar şeker hamurundan olsalar da çok güzel gözüküyorlar. Şeker hamuru istemememin sebebi ise görüştüğüm bazı yerlerde servis için daha çok zorlanacağımız ve lezzet açısından da kayıplar yaşanabileceği konusundaki uyarılar oldu. Ancak hafif şeker hamuru parçaları ile kremayı çökertmeden süslemeler yapılabiliyormuş. Bunu öğrenince süslemede bu örneklerdeki gibi tellerin ucuna takılı kalplerden ve pasta üzerine serpiştirilen kapl ya da nazar boncuklarından faydalanabileceğimizi düşündüm. Ancak daha herhangi bir pastane ile anlaşabilmiş değilim.

Bursa'da tanınmış, ünlü pastanelerin fiyatlarını çok yüksek buldum doğrusu, hem de size özel bir çalışma yapılmıyor tam olarak. Ancak kataloglarında bulunan pastalardan tercih edebiliyorsunuz. Toplamda 5-6 pastaneden fiyat aldım. 40 kişilik pasta için aldığım fiyatlar 350 ile 100 lira arasında. Fiyat aldığım tüm pastaneler adı bilinen bir kaç şubesi olan yerlerken fiyatın bu kadar oynaması beni şaşırttı doğrusu. ben tercihimi orta seviyede fiyat veren bir yerden yana kullanmayı planlıyorum. gidip görüşüp tam anlamıyla nasıl bir şey istediğimizi kararlaştırıcaz. Nişan günü telaşeden unutmazsam pastanın fotografını ve lezzet ile ilgili yorumlarımı paylaşırım.

Bunların dışında dağıtılacak hediyeler, alyans, elbise gibi bir çok ilgilenilmesi gereken şey daha var tabii ki. Onlar da bir sonraki sefere artık. =)
 



2 yorum:

  1. ellerinize sağlık. şeker hamurunuzun markasını öğrenebilirmiyim acaba çok güzel görünüyorda :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuza oldukça geç cevap yazdığım için özür dilerim. Pasta görsellerin tamamı internetten alıntı,

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...