11 Temmuz 2012 Çarşamba

....

İnsanları anlamakta zorlanıyorum. Neden hayatıma bir şey katmamış insanlar beni hemen eleştirip, aaa bak ama böyle yap demeye bu kadar meraklı oluyorlar anlamış değilim. Mutlu olmak neden başka insanları rahatsız eder.

Dün akşam arkadaşlarla sahilde oturuyorduk, epey de komik dialoglar geçince normalden fazla güldük, özellikle de ben şen kahkahalarımı yankılattım. Ve yanımızdan geçip bizi tanıyanlar hep aa sesiniz her yerden duyuluyor dedi. En son gelen insanlar bildiğiniz uyardılar. Ne var ki içten bir şekilde gülmekte, neden insanları rahatsız eder.

Dün bu uyarıyı yapan kişiler bugün de nişanlımın alyansını takmadığını farkettiler. (durup dururken, alyansını göster diyerek) Hemen bana dönüp nasıl alyans taktırmazsın dediler. Orada söyleyemedim ama burada haykırıyorum, SİZE NE??? O alyansı taktığında hayatımızda dağ gibi değişiklikler mi olacak, tüm sorunlarımızdan kurtulacak mıyız? Evet ben de istiyordum yüzüğünü takmasını ama özellikle sıcak havalarda rahatsız olduğunu söyledikten sonra bir şey demek istemedim. Düşündüm ki ne fark edecek, yüzüğü takmadığında yapacağı şeyleri taktığında yapamaz mı? Ya da illa tak diye ısrar edip karşıdakini yalan söylemeye, yalnızca sizin yanınızda takarak hep takııyormuş gibi davranmaya teşvik etmenin ne anlamı var. Hepsini geçtim, bu bana dert olmamışken 5 dakikalık ayaküstü konuşmada bunu dert edinip aaa Limpiadora ama böyle olmaz, gerekirse başının etini ye taksın. 60 yaşınada gelse takması lazım, demenin gereği nedir? Ben hem kendime hem nişanlıma güveniyorum, bizi sadıklaştıran, birbirimize olan sevgimizi gösteren şeyin birere halka olduğuna inanmıyorum. Evet alyansın özel bir şey olduığunu hep tatlı bir hatıra ve baktığımda sevgilimi hatırlatan bir obje olması hoşuma gidiyor. Ama bir zorunluluk olması nedir ki? 

Belki başkaları dese kabul ederim, yorumlarını. Ama bu insanların resmen mutluluğumda gözleri var. Daha öncede nişanlıma  tamam iyi kız filan ama Limpiadora senin yanına yakışmıyor, biz senin yanına daha güzel bir kız düşünürdük hep, yine sen bir düşün diyen insanlar. Yalnızca şuna inanıyorum, döner dolaşır herkes kendi niyeti ile karşılaşır. Kimse karşısındakini sevmek zorunda değil ama saygı duymak zorundadır. Keşke bunları o insanlara söyleyebilsem ama olmuyor işte, anlatsam anlamayacaklar ki... Anca kendi kendime böyle sinirleniyorum.

5 yorum:

  1. Boşver şekerim ya takmaya değmez inan herkesin başına geliyor böyle şeyler. Bizim de dedikodumuzu yapan çok oldu sonra insanlar alışıyor geçiyor. Sıkmaya değmez canını böyle insanlar için...

    YanıtlaSil
  2. bana da çok zayıf dediler hatta bi kere Cüneytlere gttim güleryüzlüyüm kadının biri demesnmi tabi buldun böle çocuğu gülersin surat assam ne suratsz dceklerdi..Canım hep diorum gereksz eleştri gzli hayranlıktır al o alyansı frlat kafalarına ben bile eve gder gtmez çıkarıorm alışamadım kaç yıl oldu kuzm ya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahaha şaka gibiymiş canım, o kadın epey geliştirmiş kendini bu konuda bence =)

      Sil
  3. Boyle seylere takarak bence zıyan etme nısanlılık gunlerını. Bır yuzuk ınan kı bırseyı degıstırmıyor kı 7 yıllık evlıyız yenı yenı alısıyorum. Unuttugum cok oluyor. Esım de oyle.
    Insanların yakıstırmasından zıyade, sen dogru kısı ıle mısın onemlı olan o bence. Gerısınden bana ne, kıme de ne.

    Bosver bu gunlerın tadını cıkar, kulak asma ele gune.

    YanıtlaSil
  4. Teşekkür ederim. Aslında beni üzen insanların art niyetli oluşu yoksa bir yüzük hiç birşeyi değiştirmez, bunun farkındayım... Ama tabii ki onlara inat daha da mutlu olmak gerek

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...