14 Mart 2012 Çarşamba

İnegöl'de mobilya bakmaca

Daha önceki yazımda mobilya konusunda İnegöl'de daha iyi fırsatlar olabileceğinden bahsetmiştim. İnegöl'le kapı komşusu gibi olmuşken gördüklerimden, nasıl daha kolay gezebileceğinizden bahsedeyim.

1- Öncelikle nasıl bir mobilya istediğinize karar verin. 
Çevrenizdeki mobilyacıları gezin tam anlamıyla bir fikir oluşsun kafanızda, bu sayede girdiğiniz mağazalarda daha az vakit geçirerek daha fazla yere bakabilirsiniz. Yalnızca renk ve model olarak değil malzeme olarak da kafanızda birşeyler oluşturun. İç malzemeler ve kaplamalar değişebiliyor. Mağazalarda genellikle sentetik kaplama ürünler görüyorsunuz, doğal kaplama istiyorsanız sormanız gerekecektir. Dokunduğunuz zaman anlayabilirsiniz aradaki farkı.

2- Ortalama olarak bütçenizi belirleyin.
Bu bütçe sınırlarında önceden gezdiğiniz mağazalarda beğendiğiniz ürünlerin fiyatlarını alın. Hatta pazarlığınızı yapıp ortalama olarak alabileceğiniz fiyatları çıkarın. Üretim hatları İnegöl'de olduğundan, oraya gittiğinizde buradan daha düşük fiyatlar almanız olası oluyor. Tabii ki bunu yapamadığınız firmalarda var. Kurumsal çalışan yerlerde şubeler/mağazalar arasında hiç fiyat farketmiyor. 

3- İnternetten firmalar hakkında araştırma yapın. 
Firmaların internet sitelerindeki ürünleri inceleyerek zevkinize uygun olup olmadığına bakarak,mağazasına uğramak isteyip, istemediğinize karar verebilirsiniz. Ancak bazı firmaların sitelerinde görsellere ulaşmak mümkün olmuyor, bazıları ise çok az sayıda ürün koyuyor. Seçiminizi yaparken bunları da göz önünde bulundurun.

4- Mümkünse odanızın ölçülerini öğrenin.
Çoğu ürün standart boyutlarda olsa da masa, yatak başı ve dolaplarda farklı boyutlar olabiliyor. Bu durumlarda karar vermeye yardımcı olacaktır, ölçüleri bilmek. Eşyaların odaya sığmaması büyük bir problem olacağından, ölçüleri alabilirseniz, mobilyacılar sizin için yerleşim planlarını çıkartıyorlar.
 
Mobilyacılar benim gördüğüm kadarı ile iki yere toplanmış durumda. Bunlardan ilki Bursa-İnegöl yolu üzeri. İnegöl'e yaklaşırken yol kenarında görmeye başlıyorsunuz. Bir de Ertuğrulgazi caddesinde. Biz ilk defa İnegöl'e gidiyorduk, yolları bulur muyuz, zorlanır mıyız diye düşünmüştük ancak oraya gittiğinizde gayet rahat bulabiliyorsunuz. 

Kalite konusunda bir çok söylenti oluyor, genellikle. Gezdiğinizde farkediyorsunuz, hatta mağazaya girdiğinizde görüyorsunuz. Her kalitede firma mevcut, ve genellikle kalite ile doğru orantılı fiyat değişiyor. Tabii ki bu kurala uymayan mağazalar da vardır. Ertuğrulgazi caddesinin ara sokaklarına girdiğinizde ise küçük imalathaneler görüyorsunuz. Hatta ne olduklarını farkedemiyorsunuz, küçücük dükkanlar olarak gözüküyorlar. Ancak vaktiniz kalırsa buralara da bakabilirsiniz. Ben mobilya fuarında bulduğum bir firmaya gitmek için oraları da gezdim. Bursa' da ünlü mobilyacılarda satılan koltukları, oradaki imalathanelerde soruyorsunuz ve yarıyarıya fiyat veriyorlar. Zaten bir çoğu perakende olarak çalışmayıp, mobilyacılara ürün satıyorlar.

Mobilya seçerken ise, yalnızca görüntü değil, sağlamlık ve kullanım da göz önünde bulundurulmalı. Gezerken bir çok ürünün çekmecesinin kesinlikle tek el ile açılmasının mümkün olmadığını gördüm. Büyük çekmecelerde bu biraz daha hoşgörülebilir belki ancak küçük çekmecelerde de bunu görmek beni şaşırttı. Görünüm her ne kadar güzel olsa da evde sürekli kullandığınız bir ürünün kapaklarını, çekmecesini çaba göstererek açmak saçma değil mi? Bu fikrimi yönelttiğim mobilyacılar benden çok hoşlanmış gibi bakmıyorlardı ama ... =)

2 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...