12 Mayıs 2012 Cumartesi

Koltuk Kumaşı Seçmece

Çok zor karar veren, zor beğenen bir çiftiz. Koltukların siparişini bir kaç hafta önce vermiştik ama o gün beğendiğimiz kumaşları iptal ettirmemiz için bir kaç gün yetti. O günden bugüne gezilmedik kumaşçı kalmadı sayılır. Bir sürü renk ve farklı kumaş arasında boğulduk. Hepsi birbirinden güzeldi, ama hangisi daha kullanışlı olur sorusu etrafında parandeler atarak dolanıp durduk.

Tekstil söz konusu olunca öncelikle Buttim'e gittik. O kadar çok kumaşçı vardı ki kafamız çok karıştı. Dükkan sayısı kadar farklı fiyat, kalite vs karşımıza çıktı. Kumaş konusunda çok da fikrimiz yoktu, hani iyisini kötüsünü ayıracak kapasitede olduğumuza çok da inanmıyordum. Durum böyle olunca bilindik firmalara bakmakta bulduk çareyi, en azından belirli bir kaliteleri ve bir şey olduğunda dönüp sorabileceğimiz, bizimle muhattap olacak birileri olur diye düşündük. Tabii bu ekstra masraf olarak karşımıza çıktı ama bu kadarını kabullenmek mecburiyetindeydik. Sonuçta koltukları hazır almak yerine yaptırarak belli bir kar elde etmiştik, kardan zarar ettik sayılır. 

Kumaş bakarken Buttim dışında, Haşim İşcan'dakilere de baktık. Bunun dışında Persan, Rekor, Sertex aklımızdaki firmalardı. Bunların dışında da Bursa'da bir çok düzgün firma var ancak bunların bir çoğu bütçemizi aşacak fiyatlarla karşımıza çıktılar.

Persan'daki kumaşlar muhteşemdi, ancak bizi zorlayacak fiyatlara sahiptiler. Bu yüzden onlarla tekrar karşılaşmayı bir başka bahara bırakmış durumdayım. Sertex'te ise bir mağaza kafamı karıştırdı. Markanın ürünlerini satan bir mağazaya girdik, ancak oradaki personel gelen şikayetlerden bahsetti. Bahsettiği problemler genellikle üretim odaklıydı ve firmanın bu problemlere karşı tepkisiz kaldığını, tüketicinin mağdur durumda kaldığını söyledi. Durum böyle olunca da her ne kadar şu su geçirmeyen, leke tutmayan kumaşlara bayılmış olsam da içime sinmediler ben de vazgeçtim. En son olarak Rekor'a gittik. Buttim'de hem normal mağazası var, hem de az kalmış, devamı olmayan ürünlerin satıldığı bir seri sonu mağazası var. Eski koltuklarını kombinli şekilde kaplatmak isteyenler için fiyatlar cidden çok uygun. Mağazada metresi ort. 20-30 lira olan kumaşlar bu mağazaya geldiğinde en çok 10 lira olarak fiyatlandırılmışlar. 6 liraya bile çok hoş kumaşlar var. 


Koltuklarımız bunlar olacak, ben açık renge cesaret edemediğim için ve evin geneli hep açık renk olduğu için canlı canlı dursunlar isteyerek bordo oşlmalarına karar verdik. Bakalım kumaşımızı beğendik, koltukçumuza ileteceğiz. Umarım bir sorun olmaz ve istediğimiz gibi olur herşey. Bundan sonra önemli olan sandalyelerimizi aldığımız yerde de koltukların kumaşına uygun kumaş bulabilmek. Evimiz de 2 hafta sonra teslim edilecekmiş. İçimi iyice heyecan kaplamaya başladı. İnşaat firması evi söylediği tarihte teslim edeceği için çok mutluyum. İnsanlar hep gecikir işinizi ona göre ayarlayın deyip dursa da sonuç bizim istediğimiz gibi oldu. Artık temizliği yapıp eşyaların gelmesini bekleyeceğiz. Zor işlermiş bunlar =)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...