22 Mayıs 2012 Salı

Gelin Ayakkabısı 2

Aklımda hep renkli gelin ayakkabıları vardı. Romantik, hareketli, göz alıcı olmalıydı aklımdaki ayakkabı hep. Ama gerçeklere geldiğimizde olay değişmeye başlıyor ve rahatlık ön plana çıkıyor. Düşündüğünüzde düğün günü çok uzun süre ayağınızda duracak ve siz uzun bir süre ayakta duracaksınız. Öncelikle şu anda tamamen dantel detaylara sahip bir gelinliğin altında renkli ayakkabıların şık durmayacağını düşünmeye başladım. Beyaz ayakkabılar ile çok daha şık olabileceğimi düşünüyorum.

Bir de ilk başta aklımda topuklu bir ayakkabı ile düğüne başlamak, gecenin ilerleyen saatlerinde ise o gece için özel süslediğim converse ya da babetlerle devam etmek vardı. Bir gün annemin çok sevdiğim bir arkadaşı ile konuşurken, o fikrinden bahsetti bana. Kendi kızını da geçen sene evlendirdiğinden konu hakkında daha önceden akıl yürütmüştü. Gecenin ortasında topukludan düz tabanlı bir ayakkabıya geçtiğinizde otamatik olarak gelinliğin eteği yerde sürünmeye başlayacak ve de bu şekilde hareket etmek daha da zor olacak. (gelinlik denemelerinde bile boyu uzun gelinliklerle hareket etmekte zorlandım da ben) Bu yüzden de bana dolgu topuklu ayakkabılar tercih etmemi söyledi. Bu sayede ayak daha düz bir zeminde olacak. Hem de dolgu topuk ayakkabıların iyice rahat modelleri de var, bunlar arasında seçim yapabileceğimi düşündüm. Evet belki ince topuklu zarif bir ayakkabı ile yarışamazlar ama zaten gözükmeyecekler. Bunun dışında bu ayakkabıları süsleme şansımın da olabileceğini düşünüyorum. 

(Flo)
(Flo)
 (Deichmann)
(Flo)
Gelinliğim kesinleşmediği için ayakkabılar konusunda derinlemesine bir araştırma yapmadım daha, yalnızca istediğim gibi bir model bulabilir miyim diye Deichmann ve Flo'ya göz attım. Bulduğum bu modellerin fiyatları da gayet uygun geldi. Tabii ki gezip en rahat ve en uygununu bulmak gerek. 


2 yorum:

  1. Bu tip ayakkabılar gerçekten çok rahat oluyor, ve süslersen çok çok şık bir hale getirebilirsin. sen görünsün istemezsen görünmüyor da çoğunlukla dediğin gibi :) ben hayalini kurduğum mor ayakkabılarımı giyeceğim için sanırım herkes görsün diye elimden geleni yaparım :))) ama yedekte düz ayakkabım var benim de.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güle güle giy canım =) renkli ayakkabı da çok şık duruyor, ben de alayım da süsleyeyim artık =)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...